Gotland mobilblogg

Bara för att ni ska veta att jag lever så skriver jag ett inlägg. På senaste tiden har jag inte bloggat så mycket. Det beror på att jag håller på att fixa lite saker inom bloggandet, och dessutom har jag åkt på semester till Gotland med mina föräldrar, syster och min systers pojkvän. Kommer berätta mer senare men nu vill jag bara njuta av mitt sommarlov. Efter den här gotlandsresan ska vi åka till Stockholm några dagar. Då är det säkert bättre internet och alltså bättre bloggande :) Ha det bra så länge!


Nikon AF Nikkor 50/1.8D

 
Eftersom att jag och min mamma nyss har köpt var sin Nikon kamera så tyckte vi att det skulle vara roligt med ett bättre objektiv än bara 18-55mm. Så idag åkte vi till netonnet och köpte ett macro objektiv vid namn Nikon AF Nikkor 50/1,8D.Objektivet är super bra tycker jag och det blir så himla stor skillnad mellan bilderna. Dock är det lite svårare att fota med eftersom att det bara är manuell fokus.
 
Det är väldigt roligt att man kan ha samma objektiv till kamerorna istället för att man måste köpa två stycken olika. Det går lika bra att dela objektiv. Man använder det inte hela tiden och dessutom sparar man en massa pengar.
 
Testbilder med nya objektivet.
 
 
 
♥Älskar objektivet!♥

FRUKTIG FREDAGS FRUKOST

 
Mycket mat på bloggen nu för tiden, men hur som helst blev dagens frukost/lunch bestående av en rostad lingongrova macka med gurka som pålägg, sen har jag även fixat fil, melon, jordgubbar och bubbelvatten.

TIME FOR SUSHI!

 
 Vad passar bättre än nygjord sushi en varm dag.
 
Min söta lilla pappa överraskade mig nyss med sushi. Det är första gången som jag äter riktig färsk sushi. Tidigare har jag bara smakat köpt sushi från Ica och hemmagjord sushi. Så nu ska det bli riktigt kul att äta sushi som är gjord av kockar som verkligen kan detta.
 
Tycker ni om sushi?

AMAZING

bilden hittade jag HÄR
 
Efter att suttit i en liten biosalong med popcorn, dricka och töntiga 3D glasögon i ca 2,5 timmar är det skönt att ta en intensiv cykelrunda hem. 
 
Som ni förstår är jag nu hemma från bion. Filmen var helt ärligt jätte bra och faktiskt över mina förväntningar. Min första tanke var att filmen skulle vara dålig och verkligen inte vara en film för mig, men det visade sig att jag hade fel. Blandingen av spänning, romantik, sorg, humor och alla 3D effekter gjorde spider-man till en riktigt bra film som jag verkligen gillar. Ena stunden kom några tårar och nästa stund kom ett högt skratt. Det är så härligt med filmer där det händer mycket olika saker.
 
Även fast detta kanske inte är den absolut bästa filmen jag har sätt, så vill jag ändå tipsa om denna filmen. Om ni vill ha den högsta "effekten" av filmen så ska ni se den i 3D på bio, men den är säkert bra utan 3D och stor skärm också!
 
Har du sett spider-man? 

SPIDER-MAN

 
Ikväll ska jag åka till stan och se på bio med mina försäldrar och min storebror. Denna gången ska vi se på The amazing spider-man i 3D. Det kommer säkert bli coolt att se filmen i 3D.
 

KORSORD, INTE BARA FÖR GAMLINGAR

 
En perfekt sommarsysselsättning är att lösa korsord. Själv gör jag det vädligt mycket på sommaren! Man håller igång hjärnan och det är faktiskt roligt, dessutom kan man vinna fina priser om man har många rätt.
 
Så det var ett tips till er som inte har så mycket att göra på sommarlovet.